Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından “Öksüz Bir Vatan; Doğu Türkistan” konulu bir konferans düzenlendi.
Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Türkçe Topluluğu Başkanı Mert Can Arıtürk, kulüp faaliyetleri hakkında bilgi vererek düzenlenen konferansla Doğu Türkistan konusunda öğrencileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Daha sonra Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı, Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk tarafından verilen “Öksüz Bir Vatan; Doğu Türkistan” konulu konferansa geçildi. Tümtürk, Doğu Türkistan bağımsızlık mücadelesi hakkında bilgi verdi ve Doğu Türkistan’da yapılan soykırıma karşı daha hassasiyetli davranılması gerektiğini söyledi.
Konferans sonunda SDÜ Genel Sekreteri Mustafa Diri, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı, Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk’e plaket ve üniversitemiz ürünlerinden oluşan hediyeler verdi.