ERZURUM’DA GÖNÜL COĞRAFYASI BULUŞMASI: “KUDÜS’TEN KAŞGAR’A”
ERZURUM – 11 Nisan 2026, Erzurum, dondurucu soğuk ve yoğun kar yağışına rağmen tarihi günlerinden birine tanıklık etti. Gazeteci-Yazar Taha Kılınç’ın katılımıyla düzenlenen “Kudüs’ten Kaşgar’a” eğitim seminerleri, yoğun bir katılımla kapılarını açtı.
İki Kadim Mesele Tek Kürsüde
Doğu Türkistan üzerine yaptığı saha çalışmaları ve kaleme aldığı “Kayıp Coğrafyanın İzinde: Doğu Türkistan Seyahatnamesi” eseriyle tanınan Taha Kılınç, iki oturum halinde gerçekleşen programda Filistin ve Doğu Türkistan’daki güncel durumu, tarihi arka planı ve çözüm yollarını anlattı. Kılınç, İslam dünyasının iki uç kalesi olan bu coğrafyaların birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı.
Devlet ve Millet El Ele: Protokolden Tam Destek
Erzurum halkının yoğun ilgi gösterdiği programa şehrin mülki idare amirleri de katılarak destek verdi. Programa;
- Erzurum Valisi Aydın Barış,
- Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,
- İl Müftüsü Yaşar Çapçı ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
Yetkililerin katılımı, her iki meseleye yönelik toplumsal duyarlılığın devlet nezdindeki karşılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
“Kar Yağışı Bile Engel Olamadı”
Programın ardından sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayımlayan Taha Kılınç, Erzurumluların ve çevre illerden gelen vatandaşların ilgisinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Kar yağışına rağmen salonu dolduran, iki oturumluk programı ilgi ve dikkatle takip eden, hatta çevre illerden de gelme zahmetinde bulunan bütün katılımcılara müteşekkirim.”
Erzurum Yine “Kilit Şehir” Olduğunu Gösterdi
Çevre illerden gelen katılımcılarla birlikte adeta bir bölge buluşmasına dönüşen seminer, Doğu Türkistan ve Filistin davalarına yönelik farkındalığın artırılması noktasında büyük takdir topladı. Katılımcılar, bu tür saha tecrübesine dayanan bilgilendirme toplantılarının devam etmesi gerektiğini belirtti.




Doğu Türkistan Haber ve Araştırma Merkezi







