Türkistan’da Kominist Çin Baskısı (video)
KOMİNİST ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN’DA SOKAKLARA BARİKAT KURUP, GÖZETİM MASALARI OLUŞTURDU.
Doğu Türkistan’da Bayram yasaklarıyla başlayan, Kominist Çin baskısı, Çin Kominist Partisi 18. Kurultayına 5 kala adeta ‘’Sıkıyönetim Yasaklamaları’’na dönüştüğünü belirtmiştik.
Kafir Çin’li lerin işgal ettiği Doğu Türkistan’ı,Doğu Türkistan Muhabirimiz kendisini tehlikeye atarak sokak barikatlerini, Gözetim Masalarını ve kontrol noktalarını tek tek dolaştı. Motorsikletiyle Doğu Türkistan sokaklarını dolaşıp bizler için görüntüler alan muhabirimiz, haberlerini bizlere ulaştırmaya devam eeceğini bildirdi.
İşte Doğu Türkistan’da yaşanan son baskılar ve o görüntüler.
1 : Kurban Bayramı Talimatları Aynen Geçerli ( Toplu Halde Dolaşmak, Toplu ibadet Etmek, Düğün salonu ve Kamuya açık alanlarda Türban yasağı, Alışveriş merkezlerine kayıt yaptırarak girmek vb… )
2 : Uygurların Oturduğu Semtlerde Sokak Başlarına Barikatler Kuruldu.
3 : İş yerlerinin Tabelaları Fotoğraf çekilerek Fişlendi.
4 : Bıçak, Satır, Balta gibi kesici alet satan dükkanlar mühürlendi.
5 : Kurultay Bitene Kadar Kesici alet Satan Uygurlara Ağır Yaptırımlar Uygulanacak.
6 : Bakkal, Kasap, Manav gibi kesici alet kullanan esnaf denetlemeden geçirilerek kayda alındı.
7 : Çin’li yerel halkı ajan olarak kullanmak için her köşe başına dikti.
|
Google+
About The Author
Doğu Türkistan Haber ve Araştırma merkezi Türk İslam coğrafyasının önemli gelişmeleri derler ve doğru ve objektif bir şekilde hazırlar ve kamuoya ve basın medya kuruluşlarına sunar. özellikle Türkistan ve Doğu Türkistan Uygur Türkleri hakkında araştırma yapar, güncel gelişmeleri basın medya kuruluşları ve kamuoyun dikkatene sunar.