Türk Ocakları Salihli Şubesi tarafından “Doğu Türkistan ve Özgürlük Mücadelesi” konulu konferans düzenlendi.
Türk Ocakları Salihli Şubesi tarafından “Doğu Türkistan ve Özgürlük Mücadelesi” konulu konferans düzenlendi.
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kul’un konuşmacı olarak katıldığı konferansı, Kazak Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serhat Baştaş, Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülhadi Gür, MHP Salihli İlçe Başkanı Nezih Ataoğlu ve Türk Ocaklılar Salihli Şube yöneticileri ile vatandaşlar takip etti.
Kul, konferansta yaptığı sunumda, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Doğu Türkistan’a özel bir politika oluşturması gerektiğini ifade ederek, “Filistin‘e verilen destek, Doğu Türkistan’a da verilmelidir. Dünya İslam Konferansı vebal altındadır. Çin‘in dış ticaretinin beşte dördü İslam ülkelerinedir. Bu vahim bir durumdur. Doğu Türkistan’a zulüm eden, oradaki soydaşlarımıza, dindaşlarımıza her türlü işkenceyi yapan Çinmallarını almamakla Doğu Türkistan’ın bağımsızlığına destek olabiliriz” dedi.
Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kul, ilgi ile dinlenen konferansında “Ülkemizde hak hukuk arayan bölücülerin Doğu Türkistan’daki yaşanan vahşeti görmesini istiyoruz.” dedi. Kul “Nihai hedefimiz Doğu Türkistan’ı bağımsız olarak görmektir. Bunun için çalışmalı ve kendimize bir hedef seçmeliyiz. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan diye bir politikası yoktur. 2003 yılına kadar Doğu Türkistan’dan bahsetmek suç olarak görülüyordu. Şu anda Filistin’e verilen destek Doğu Türkistan’a da verilmelidir. Dünya İslam Konferansı vebal altındadır. Çin’in dış ticaretinin beşte dördü İslam ülkelerinedir. Bu vahim bir durumdur. Doğu Türkistan’a zulüm eden, oradaki soydaşlarımıza, dindaşlarımıza her türlü işkenceyi yapan Çin mallarını almamakla Doğu Türkistan’ın bağımsızlığına destek olabiliriz.” dedi. Konferans sonunda Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü anlatan resim sergisi gezildi.
– MANİSA
Doğu Türkistan Haber ve Araştırma Merkezi Doğu Türkistan Haber ve Araştırma Merkezi



