Anasayfa » Haberler » Tacikistan’da 18 Yaş Altına Cami Yasağı Getirildi!

Tacikistan’da 18 Yaş Altına Cami Yasağı Getirildi!

Aziz kardeşler,Essalamu Aleykum!

(Terör devleti Çin Doğu Türkistan’da yıllardır uygulayan islam duşmanlığı bugün Tacikistana sıçradı. Bu dinsiz alçak kafirler Muhammed (S.E.V) ümmetini dinden çıkarmak için uyğraşıyorlar. Allah belasını versın, verecek de!)

*********************************************
Dünyanın farklı yerlerinde dini özgürlüklere yönelik baskılar artarak devam ediyor. Tacikistan’da geçtiğimiz günlerde bu yönde bir karar alındı. Artık on sekiz yaşın altındakilerin camilere girmesi yasak.

Aile sorumluluğu yasasını meclisten geçiren Tacikistan hükümeti yüzde 98’i Müslüman olan ülke vatandaşlarından ve Hıristiyan guruplardan büyük tepki aldı. 1992’den beri yönetimde olan devlet başkanı İmamali Rahman bu kanunla ülkede dine olan yönelimi engellemeyi amaçlıyor.

 Yasaya göre hangi din olursa olsun, devletin onayından geçmeyen hiçbir kuruluş on sekiz yaş altı vatandaşları kabul edemeyecek. Sovyet dönemi uygulamalarını aratacak cinsten bu yasak, temel insan haklarından olan inanç özgürlüğü hakkıyla çelişmektedir. Baskıcı rejimlere ve diktatör liderlere eninde sonunda halkın nasıl bir son reva gördüğünü Arap baharı ihtilal hareketlerinden görmekteyiz.

Özgürlük alanı genişledikçe ancak bir toplumda devlet ve halk arasındaki güven ortamı sağlanabilir. Aksi halde huzursuz, güvensiz, kaygılı ve sorunlu bir yapıya bürünecek ülkede kalkınma ve ilerleme ancak uzak bir hayal olacaktır. Hayatı dinden soyutlamayı amaçlayan bu tür despotik uygulamalar inancı bireyden ve toplumdan koparan, devleti kutsallaştıran, insanları inançları ve kanunlar arasında ikilemde bırakarak çatışmayı besler niteliktedir.

Bu uygulama aileleri çocuklarına dini değerlerini öğretmekten alıkoymakta, ayrıca on sekizine gelene kadar bir çocuğun bütün muhakeme yeteneğini ve tercihlerini yok saydığından çocuk haklarını da ihlal etmektedir.

MAZLUMDER olarak Tacikistan’daki gençlere camii yasağının ilgili tüm uluslararası sözleşmelere göre suç teşkil ettiğini hatırlatıyor, bu durumu kınıyoruz. Yetkililerin bu yanlış ve zorbaca karardan biran önce dönmelerini, dini özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmalarını talep ediyoruz.

Recep Karagöz

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı

About The Author

Cevapla

Çin, Uygur Türkü çocuklara yönelik kitlesel alıkoyma ve asimilasyon gerçekleştirmeye devam ediyor.

x

Check Also

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde 2025 Uygur Politika Yasa Tasarısı kabul edildi

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde 2025 Uygur Politika Yasa Tasarısı kabul edildi

Uygur Türkü anne için bakan devreye girdi

Uygur Türkü kadının sınır dışı işlemi, İçişleri Bakanı Çiftçi'nin talimatıyla durduruldu.

 İşgalci Çin’in İstanbul Başkonsolosunun Küçükçekmece Belediyesine Yaptığı Ziyareti Hakkında

 İşgalci Çin’in İstanbul Başkonsolosunun 22 Mayıs Tarihinde Küçükçekmece Belediyesine Yaptığı ...

DOĞU TÜRKİSTAN’DA KÜLTÜREL YIKIM: UYGUR MİMARİSİ HEDEFTE!

DOĞU TÜRKİSTAN’DA KÜLTÜREL YIKIM: UYGUR MİMARİSİ HEDEFTE! DOĞU TÜRKİSTAN – Çin ...

Doğu Türkistan’ın çığlığı Kırıkkale’de yankılandı

Türk Dünyası üzerine yaptığı bilimsel çalışmalarla dikkat çeken Turan Düşünce ...

ERZURUM’DA GÖNÜL COĞRAFYASI BULUŞMASI: “KUDÜS’TEN KAŞGAR’A”

ERZURUM’DA GÖNÜL COĞRAFYASI BULUŞMASI: “KUDÜS’TEN KAŞGAR’A” ERZURUM – 11 Nisan 2026, ...

Çukurova Üniversitesi’nde İnsanlık Hukuku Konferansı: Doğu Türkistan

Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen “Doğu Türkistan’dan Gazze’ye İnsanlık Hukuku” konferansında, uzman ...

ASBÜ’de Doğu Türkistan’ın Sesi Yankılandı

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta Gazeteci-Yazar ...

Doğu Türkistan Heyetinden Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığına Ziyaret

Doğu Türkistan Heyetinden Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığına Ziyaret İSTANBUL ...